TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Acheson, John William

Geboortedatum:
1914 (Toronto/Ontario, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant
Eenheid:
No. 576 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
21 september 1945
Aanbeveling:
"Flight Lieutenant Acheson, een Canadese officer, heeft 33 operationele missies volbracht als piloot van een Lancaster bommenwerper, opererend in Bomber Command. Hij heeft vele succesvolle aanvallen op zwaar verdedigde doelen in Duitsland gedaan, waaronder Keulen, Dusseldorf, Dortmund en Essen. Hij heeft ook talloze lange-afstandsvluchten gemaakt om doelen aan te vallen op het moment dat gevechtsvliegtuigen actief waren, waaronder Merseburg, Chemnitz en Neurenberg. Zijn onvermoeibare, vastberaden geestdrift om onder deze lastige omstandigheden zijn doel te behalen heeft ongetwijfeld de hoge morele standaard bij zijn bemanning geÔnspireerd.
Bij twee gelegenheden raakte het vliegtuig van Flight Lieutenant Acheson beschadigd door Flak maar dit heeft hem geenszins weerhouden van het benadrukken van zijn aanvallen met de uiterste vaardigheid en vastberadenheid. Flight Lieutenant Acheson heeft opgetreden als Flight Commander en heeft uitstekende leiderschapskwaliteiten vertoond. Zijn moed, onverzettelijkheid en uithoudingsvermogen hebben tot een prima prestatierecord geleid en ik beveel ten sterkste de onderscheiding van het Distinguished Flying Cross voor hem aan."
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto