TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Adams, Albert Oliver

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Group Captain
Eenheid:
Headquarters, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
1 december 1948
Tijdens de afgelopen oorlog heeft deze officier gediend in de hoedanigheid van commandant, Aeronautical Inspection District, commandant van een Reparatie Depot en als directeur Reparatie en Onderhoud en directeur Auronautical Engineering aan het Royal Canadian Air Force Headquarters.
Deze officier heeft altijd geijverd om methoden en procedures te verbeteren op het terrein van techniek. Terwijl hij commandant was van No. 8 Reparatie Depot voltooide hij een verhandeling op het gebied van controle en administratie voor service Reparatie Depots waarvoor hij zeer werd geprezen. De hele legercarriere van deze officier wordt gekenmerkt door een onzelfzuchtige en nauwgezette toewijding aan de plicht en zijn energie en vlijt hebben allen die onder hem dienden tot voorbeeld gestrekt. De resultaten die door Group Captain Adams zijn bereikt op het terrein van Auronautical Engineering zijn vaak onder zeer moeilijke omstandigheden verricht. Aangenomen mag worden dat de diensten van deze officier van het hoogste niveau zijn en worden gekenmerkt door een pattriotistisch ideaal wat erkenning verdient."
Officer of the Order of the British Empire (OBE)

Bronnen

Foto