Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Adams, Donald Albert

Geboortedatum:
1921 (Donavon/Saskatchewan, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer
Eenheid:
No. 425 (Alouette) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
1 december 1944
Voordracht:
"Als navigator met uitstekende vaardigheid heeft Flying Officer Adams recent een tour van operaties gecompleteerd waarbij inbegrepen bombardementen op belangrijke doelen zoals Stuttgart, Hamburg en Kiel. Tijdens de tour heeft hij als navigator constant grote vaardigheid vertoond. Bij alle vierendertig vluchten bereikte hij tijdig het doel.
Op 25 juli 1944 hadden deze officier en zijn bemanning de opdracht om Stuttgart te bombarderen. Bij de aanloop naar het doelwit was de Flak hevig en was het noodzakelijk om twee rondvluchten te maken. Flying Officer Adams die voorbeeldige moed vertoonde onder ongunstige condities, was in staat om het toestel weer op koers te brengen. Ondanks de hevige Flak werd het doelwit met succes gebombardeerd.
Als persoon met een ingetogen karakter heeft Flying Officer Adams uistekende vaardigheid als navigator vertoond. Te allen tijde heeft hij de noodzaak van een succesvolle aanval voor ogen gehouden. Hij heeft bij zijn pogingen om al zijn vluchten succes vol te beŽindigen een taaie vastberadenheid tentoongesteld.
Zijn opvallende vaardigheid, zijn dapperheid en zijn onbaatzuchtige toewijding aan de plicht onder de meest lastige omstandigheden verdiene de grootste lof. Gretigheid gecombineerd met een intelligent begrip van een taak dragen bij tot effectief bombarderen.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto