TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Adams, Robert Austin

Geboortedatum:
8 mei 1917 (Moose Jaw/Saskatchewan, Canada)
Overlijdensdatum:
2008
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Robert Adams die lid was van de Regina Flying Club haalde daar in juli 1940 zijn vlieglicentie. Hij kwam in januari 1941 in dienst bij de Royal Canadian Air Force. Adams werd in India bij No. 353 Squadron Transport Command gestationeerd als Piloot en Training Officier.
Na de oorlog bleef hij in die hoedanigheid werken en hield zich onder andere bezig met het overvliegen van diplomaten uit allerlei landen naar San Francisco die vergaderingen bijwoonde tijdens de oprichting van de Verenigde Naties.
Daarna kon Adams zijn droom najagen om les te gaan geven. Hij bereikte dit door studies af te onden aan de Universiteiten van Toronto en Montreal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant
Toegekend op:
14 juni 1945
Voordracht:
"Flight Lieutenant Adams is een piloot en traingsofficier van dit squadron. Bij het voltooien van een groot aantal vlieguren, waaronder 200 uur operationele dienst onder verschillende omstandigheden en tijdens twee moessons zonder ongelukken, heeft deze officier efficiency vertoond, kennis van vliegen en toewijding aan de plicht op een zeer hoog niveau. Hij heeft tevenszijn kennis en ervaring toegepast bij zijn taken als trainingsofficier met uitstekende resultaten."
Air Force Cross (AFC)

Bronnen

Foto