TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Reeves, George Asa Jr.

Geboortedatum:
8 januari 1915 (Cordell/Oklahoma, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
10 mei 2005 (Oklahoma City/Oklahoma, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

George A. Reeves werd op 8 januari 1915 geboren in Cordell Oklahoma als zoon van George Asa Reeves Sr. en Jessie Bretch Reeves. In 1920 verhuisde het gezin naar Oklahoma City. George volgde school aan de Whitier Elementary School, Roosevelt Junior High School en de Classen High School. Hierna ging hij studeren aan het Oklahoma A&M College (Oklahoma State University), waarvan hij in 1937 afstudeerde als electrisch ingenieur. Tevens werd hij Second Lieutenant bij de US Army Reserves. Op 21 januari 1938 huwde hij met Dorothy Kirchner.

In mei 1941 werd hij opgeroepen voor zijn één jaar durende dienst bij het US Army Signal Corps. Dit zou uiteidelijk vijf jaar worden. In 1942 werd hij overgeplaatst naar de Pacific en diende op Guadalcanal, Espiritu Santo en Okinawa.

Na de Tweede Wereldoorlog ging hij bij zijn vader en broer werken bij de First Mortgage Company. Tijdens de Korea Oorlog werd hij wederom opgeroepen voor aktieve dienst. In 1957 zwaaide hij uit de US Army Reserves af als Colonel. George Reeves overleed op 10 mei 2005.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Tweede Bronze Star verkregen als een eikenloof voor op het lint van de eerste Bronze Star.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • - Oklahoma Mu, Muse News, Summer 2005

Foto