TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Harrison, Norris Mervyn

    Geboortedatum:
    9 oktober 1924
    Overlijdensdatum:
    25 april 1944
    Dienstnummer:
    1819564
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Mervyn Harrison woonde in Colwick/Nottinghamshire en ging op 16 jarige leeftijd bij 1214 Squadron Air Training Corps en vertegenwoordigde daar het voetbalelftal als keeper. Hij was zeer geïnteresseerd in het bouwen van modelvliegtuigen, een hobby waarmee hij begon toen hij bij het A.T.C. kwam. Na zijn opleiding ging hij naar de RAF en meldde zich vrijwillig voor de vliegdienst en werd opgeleid als boordschutter.
    In de nacht van 24 op 25 april 1944 was hij aan boord van een Halifax III die was uitgestuurd om Karlsruhe aan te vallen als deel van een aanvalsmacht van 369 Lancasters, 259 Halifaxes en 9 Mosquitoes. Harde wind boven het doelgebied deed de aanval slechts gedeeltelijk slagen.
    Later, toen de hoofdmacht de Engelse kust passeerde, patrouilleerden vijandelijke indringers boven oost Engeland. Harrison’s Halifax werd aangevallen door een ME 410, gevlogen door Leutnant Wofgang Wenning. De Halifax stortte om 04:20 neer tegenover Colony Farm bij Welney in Norfolk. De enige overlevende was de staartschutter, Fl/Sgt. John Anderson.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Bronnen

    Foto