De website is nu nog groter en beter geworden! WW2Awards.com is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu zijn de secties Personen en Onderscheidingen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Spry, Daniel Charles

Geboortedatum:
4 februari 1913 (Winnipeg/Manitoba, Canada)
Overlijdensdatum:
2 april 1989
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Brigadier (Brigade Generaal)
Eenheid:
1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division (1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division)
Samenvatting:
Aanbeveling:
Op 23 mei 1944, 24 uur voor de lancering van de hoofdaanval door 1 Canadian Division op de Adolf Hitler linie en als inleidende fase, kreeg 1 Canadian Infantry Brigade opdracht op te trekken naar de vijandelijke verdediging, er in door te dringen en door de linkerflank bij Pontecorvo heen te breken. Brigadier Spry werd verantwoordelijk gesteld voor deze operatie. In de loop van de slag en tijdens de volgende dag voerde Brigadier Spry zijn brigade knap en vastberaden aan, vaak onder zwaar artillerievuur en zonder acht te slaan op eigen veiligheid. Een groot succes op 23 mei was te danken aan de penetratie van de vijandelijke verdediging in de nacht van 22 op 23 mei door 1 Canadian Infantry Brigade en zijn onafhankelijke inspanningen de volgende dag.
Brigadier Spry speelde daarom persoonlijk een grote rol in het geslaagde resultaat van de slag.
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major-General (Generaal-majoor)
Eenheid:
Commanding General 3rd Canadian Infantry Division
Commander of the Order of the British Empire (CBE)

Bronnen

  • - Davies, D.T., Canada from Afar - The Daily Telegraph Book of Canadian Obituaries, Dundurn Press, Toronto, Canada, 1996
    - Wikipedia.org
    - Juno Beach Centre