TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Handley, Clifford John

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
"B" Company, The Stormont, Dundas and Glengarry Highlanders, 9th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Op 25 maart, tijdens het consolideren van het bruggenhoofd aan de Rijn bij Tillhaus, nam Corporal Clifford John Handley, Section Commander, Stormont, Dundas and Glengarry Highlanders het commando over zijn peloton op zich nadat zijn pelotonscommandant en de Platoon Sergeant gewond waren geraakt, hij zette de aanval voort, veroverde het doel van de compagnie en stelde daarmee de linkerflank van het bataljon veilig.
De Stormont, Dundas and Glengarry Highlanders kregen, na het oversteken van de Rijn, opdracht de linkerflank van de 9th Canadian Infantry Brigade te beveiligen. Tillhaus was een vijandelijke versterking die de linkerflank van de Stormont, Dundas and Glengarry Highlanders bedreigde. B Company viel deze versterking aan en het voorste peloton, met als Section Commander Corporal Handley kwam onder intens en nauwkeurig vuur van mitrailleurs en mortieren; de pelotonscommandant en de Platoon Sergeant raakten gewond en de voorste sectie werd vastgenageld. Corporal Clifford John Handley ging alleen en onder zwaar vuur naar voren om het gevecht te bekijken en hij ontdekte dat alle leden van de voorste sectie, op één man na gewond waren geraakt. Corporal Clifford John Handley vroeg toen om een afdeling tanks en een sectie vlammenwerpers en leidde zelf deze strijdgroep naar het doel. Zijn goed voorbereidde aanval was volledig geslaagd en de vijandelijke versterking werd onder de voet gelopen, de verdedigers werden door kogels en vlammenwerpers uitgeschakeld. Een kolonel van de 6 Fallschirm Division en zijn adjudant werden gevangen genomen. Geen enkele vijand ontsnapte.
Door Corporal Clifford John Handley’s snelle inschatting, zijn directe optreden en zijn persoonlijke moed werd Tillhaus, een vitale schakjel in de vijandelijke verdedigingslinie veroverd en de linkerflank van de 9th Canadian Infantry Brigade gezekerd.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto