TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kellerman, Albin James

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lance-Corporal
Eenheid:
"A" Company, 1st Battalion The Canadian Scottish Regiment (Princess Mary's), 7th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Op 28 maart 1945 bij Emmerich in Duitsland toonde Lance Corporal Kellerman, radioman van het regiment, toegevoegd aan A Company, grote persoonlijke moed en een plichtsbesef dat inspirerend was voor alle rangen.
1st Battalion The Canadian Scottish Regiment 1st had opdracht gekregen de vijandelijke verdediging in de buitenwijken van de stad te doorbreken opdat de stad van vijanden kon worden gezuiverd. A Company kreeg in de beginfase van de aanval de voorste positie toegewezen. Zo gauw de aanval was begonnen kwam A Company onder zwaar vuur van verborgen mortieren te liggen. L/Cpl. Kellerman werkte zich met zijn radio in een positie van waaruit hij de vijandelijke mortieren kon zien. Terwijl de compagniescommandant bezig was zijn mannen te hergroeperen leidde deze agressieve soldaat onder een regen van mortiervuur en ondanks de pogingen van Duitse sluiipschutters hem uit te schakelen via zijn radio het tegenvuur van onze mortieren op de vijandelijke stellingen. Zijn volledige minachting voor zijn eigen veiligheid en zijn vindingrijke inititief waren ongetwijfeld bepalend voor het verstoren van de defensieve plannen van de vijand en zo maakte hij de opmars van de compagnie naar het doel mogelijk.
L/Cpl. Kellerman’s moed en aanvalsdrift vormden een inspiratie voor alle rangen van zijn compagnie in droegen in niet geringe mate bij aan de succesvolle voltooïng van de aanval van het bataljon die dag.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto