TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mardon, Emily Alberta "Mrs. Knee"

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Assistant Night Nurse (Assistent Nachtverpleegster)
Eenheid:
City Hospital, Exeter (City Hospital, Exeter)
Toegekend op:
9 oktober 1942
Aanbeveling:
Tijdens een luchtaanval vielen er brandbommen op het hospitaal waardoor er grote branden ontstonden. Mrs Knee gedroeg zich moedig en krachtig gedurende de hele aanval. Ze bleef op de eerste verdieping en redde patiënten totdat de vlammen en de rook bijan ondraaglijk werden en het plafond en de vloer bijna op instorten stonden. Ze verliet de afdeling pas nadat ze daarvoor opdracht had gekregen terwijl het nog mogelijk was. Haar heldenmoed was opmerkelijk en ze redde vele levens met gevaar voor het hare.
De zusters Megan en Walker deden dienst in een ander deel van het hospitaal bij het bestrijden van de branden. Zij werkten voortreffelijk onder het zich snel verspreidende vuur en hun uitzonderlijke kalmte en moed boezemde de patiënten vertrouwen in. Waren zij niet onmiddellijk begonnen aan de moeizame taak die hen was opgelegd, dan zouden vele levens verloren zijn gegaan.


Onderscheiding verkregen voor een activiteit uitgevoerd samen met Mrs Walker (Mary Anne Dorothy Walker - BEM) en Mrs. Britt (Mary Megan - BEM).
George Medal

Bronnen

  • - Third Supplement to The London Gazette of 6th October 1942, Issue 35737, dated 9th October 1942

Foto