TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gunter, Ivan John

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
A Company, The Hastings and Prince Edward Regiment, 1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
In de morgen van 18 juli 1943, op de vlakte van Grammichelle, tijdens een aanval door een gevechtseenheid van het Hast & Per kwam de colonne onder zwaar vuur van zowel Duits als Italiaans geschut toen die werd opgehouden door een wegversperring. Onder uitzonderlijk zwaar vuur van mortieren en kanonnen van 20 en 88mm gingen onze voertuigen in dekking. Pvt. Gunter (I sectie) reed naar voren maar zijn motorfiets werd onder hem kapot geschoten. Hij stapte af en ging te voet langs de brandende colonne om waarnemingen te doen voor onze artillerie.
Hij ontdekte op de rechterflank een vijandelijke waarnemingspost en mortieren die veel verliezen hadden veroorzaakt en gaf dit door aan de artilleriewaarnemer. De vijandeijke mortier werd daarop uitgeschakeld. Hij bleef doelen zoeken voor de artillerie, onder vuur en te voet langs de colonne heen en weer gaand en leidde met succes ons geschut. Pvt. Gunter behield zijn kalmte gedurende de strijd en nam in een situatie van uitzonderlijk persoonlijk gevaar de taak van artilleriewaarnemer op zich.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto