TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Snell, Frederick William

Geboortedatum:
30 november 1919 (Stony Mountain/Manitoba, Canada)
Overlijdensdatum:
6 maart 2005 (Winnipeg/Manitoba, Canada)
Dienstnummer:
H16019
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Sergeant (Waarnemend Sergeant)
Eenheid:
No.11 Platoon, "B" Company, Princess Patricia's Canadian Light Infantry, 2nd Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
16 november 1944
Aanbeveling:
Op 23 mei 1944 kreeg de Princess Patricia's Canadian Light Infanry opdracht in een sector van de Adolf Hitler Linie (MR 7419) door te breken en die te veroveren. B Company kreeg opdracht op te trekken en de rechterflank te consolideren. Corporal Snell was commandant van 3 Sectie, 11 Platoon van zijn compagnie.
Tijdens de aanval sneuvelde zijn peolotonscommandant en het peloton raakte voor een prikkeldraadversperring met mijnen in grote verwarring. Cpl. Snell nam het commando over en onder het zware vuur van klein kaliber wapens rende hij van man tot man, haalde het peloton bijeen en wees posities aan. Nadat hij zijn troepen gehergroepeerd had merkte hij dat zijn mannen verliezen leden door vuur van sluipschutters. Toen hij in een boom voor zich beweging ontdekte, rende Cpl. Snell naar voren over terrein dat onder dodelijk vuur lag, een afstand van 30 meter, ontdekte twee sluipschutters in een boom en terwijl hij rustig op open terrein stond doodde hij de twee Duitsers met zijn Tommygun.
Voordat hij naar zijn positie terug ging, werd Cpl. Snell door een andere sluipschutter van rechts onder vuur genomen. Hij ging alleen onder dit vuur naar voren en doodde ook deze vijand.
Met zijn actie redde Cpl. Snell ongetwijfeld het leven van veel van zijn kameraden en droeg hij bij aan de voortgang van zijn compagnie. Zijn moed en intiatief waren van het hoogste niveau.

Supplement to the London Gazette, 16 November, 1944.
Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

Foto