TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ainslie, Thomas Edgar Craig

Geboortedatum:
1917 (Comber/Ontario, Canada)
Overlijdensdatum:
28 december 2007 (Oak Park-Lakeshore/Illinois, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

BiografieAinslie en zijn bemanning met hun bommenwerper "Pappy's Gang".

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant
Eenheid:
No. 420 (Snowy Owl) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
8 december 1944
Aanbeveling:
"Flight Lieutenant Ainslie heeft als Plaatsvervangend Flight Commander bij zijnsquadron zichzelf bewezen als een vaardig en capabel piloot en een ideale leider van manschappen. Zijn opgewekte dapperheid gecombineerd met zijn vaardigheid en grondige kennis van operaties hebben een hoge morele standaard in zijn sectie neergezet en heeft bewezen een inspratie voor allen te zijn.
Vanwege de prima staat van dienst van deze officier, zijn uithoudingsvermogen en prima aanvallende instelling wordt het ten sterkste aanbevolen om hem te onderscheiden met de Distinguished Flying Cross."
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-Vlieger)
Toegekend op:
14 januari 1945
Aanbeveling:
"Flight Lieutenant Ainslie heeft nog een operationele tour volbracht. Als officier die de leiding heeft over traningen heeft hij zijn plicht vervuld op een hoogst bevredigende wijze en de resultaten die door hem bereikt zijn, zijn de hoogste lof waard."
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-Vlieger)
Toegekend op:
7 september 1945
Voordracht:
"Deze officier was een ervaren burgerpiloot toen hij in juni 1940 dienst nam bij de Royal Canadian Air Force en meteen werd geplaatst als een elementaire instructeur bij No. 7 Elementary Flying Training School, Windsor, waar hij een maand later met instructielessen begon. Alhoewel hij de wens had om overzees te gaan, was zijn waarde voor het luchttrainingsschema zo duidelijk dat hij daar tot februari 1943 werd gehouden. Na een operationele tour bij Bomber Command, werd hij van operaties afgehaald. In tegenstelling tot een natuurlijke wens om repatriŽring te accepteren, was hij bereid om aan te blijven als officier van training waar zijn squadron zijn diensten verzocht en nodig had. In deze hoedanigheid heeft hij meesterlijk werk verricht bij de organisatie van de ontvangst van nieuwe bemanningsleden en in hun training naar een hoog niveau waar hij bij bleef door zijn constante en onverdroten doorzettingsvermogen. Zijn vermogen om kennis over te dragen vanuit zijn eigen uitgebreide ervaring en zijn vastberadenheid om de fouten bij alle categorieŽn bemanningsleden uit te roeien, zijn van voornaam belang geweest bij de perfectionering van pilootvaardigheden en inschatting bij de accuratesse van bombarderen en navigatie en de benodigde samenwerking van bemanningsleden op de grond en in de lucht."
Air Force Cross (AFC)

Bronnen

  • Foto 1: Andrea Ainslie
  • - Fourth Supplement to The London Gazette Issue 36831 published on the 5 December 1944
    - Supplement to The London Gazette Issue 37119 published on the 8 June 1945
    - Fourth Supplement to The London Gazette Issue 37256 published on the 4 September 1945
    - Air Force Association of Canada
    - Craig Ainslie | Obituary | Windsor Star

Foto