TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Skinner, Duncan Gordon

Geboortedatum:
31 mei 1918 (Swift Current/Saskatchewan, Canada)
Overlijdensdatum:
4 april 1997 (Oliver/British Columbia, Canada)
Dienstnummer:
K.53850
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lance-Corporal
Eenheid:
No.13 Platoon, "C" Company, The Seaforth Highlanders of Canada, 2nd Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
8 maart 1945
Aanbeveling:
Op 20 september 1944 kreeg C Company van de Seaforth Highlanders of Canada opdracht om het kruispuint bij C des Vescovo (MR 830953) met de codenaam Cockstown te bezetten. Na een nachtelijke mars er naar toe kwam de compagnie om ongeveer 07:30 uur tot op 300 meter van het doel toen de leidende sectie onder commando van K53850 Lance Corporal Duncan Gordon Skinner onder zwaar mitraillewurvuur kwam vanuit ingegraven posities op een 20 meter hoge klip in een dal naar links.
L/C Skinner bracht zijn Brenploeg onmiddellijk in stelling om dekkingsvuur te geven en rukte verder op met de rest van zijn sectie voor de compagnie uit. Op 150 meter van het doel riep L/C Skinner zijn Brenploeg naar voren maar ze konden niet vooruit vanwege zeer zwaar mitrailleur- en mortiervuur dat vanaf een andere vijandelijke stelling werd geopend.
Nadat hij zijn sectie bevel had gegeven hem te volgen leidde L/C Skinner zijn mannen in een sprint naar een door de Duitsers bezet huis aan de overkant. Door zijn mannen slim in te zetten zuiverde deze N.C.O. het huis zonder zijn Brenploeg met handgranaten en geweren en doodde acht vijanden, de totale bezetting van het huis.
Vanuit deze positie kon L/C Skinner flankbescherming aan zijn compagnie geven die op moest trekken over een holle weg en hij kreeg bevel zijn positie ten koste van alles te behouden. Er werd onmiddellijk een tegenaanval met zwaar vuur van mortieren en mitrailleurs gelanceerd op de positie. Een Duitse soldaat met een Bazooka kwam tot op een paar meter van het huis en opende het vuur. L/C Skinner kroop aan de achterzijde van het huis alleen naar buiten en gewapend met een Tommygun kroop hij naar een positie van waaruit hij de Duitser doodde.
Gedurende een periode van dre uur, van 08:30 tot 11:30 behield L/C Skinner het half in puin geschoten huis, sloeg drie tegenaanvallen af en stelde de compagnie in staat onder zwaar vuur op links te passeren en om de vijand heen te trekken. Tijdens deze operatie nam C Company 85 man gevangen en telde 30 dode Duitsers. Alle doelen werden veroverd en toen dit resultaat werd uitgebuit werden alle Duitsers eindelijk van de rug verdreven.
Met zijn opmerkelijke moed en leiderschap onder de meest moeilijke omstandigheden was L/C Skinner grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de operatie.

Supplement to the London Gazette, 8 March, 1945.

Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

Foto