TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boorman, George Henry

Geboortedatum:
30 maart 1922
Dienstnummer:
258100
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Bevorderingen:
19 december 1942: 2nd Lieutenant;
?: Lieutenant;
?: temporary Captain.
?: Captain
?: Major

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
283 Company R.A.S.C., Divisional Troops, 15th (Scottish) Infantry Division, British Army
Toegekend op:
8 november 1945

LG 37340/5448.
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
283 Company R.A.S.C., Divisional Troops, 15th (Scottish) Infantry Division, British Army
Toegekend op:
24 januari 1946
Aanbeveling:
Capt. G.H. Boorman diende als munitieofficier bij 284 Coy R.A.S.C. (Inf Div Tps) vanaf het moment van landing in Normandië toen die compagnie werd ingezet bij het onderhouyd van de munitie voor de Royal Artillery van de divisie, later werd hij bevoorradingsofficier van 283 Coy R.A.S.C. (Inf Bde) toen die werd omgedoopt in Divisie bevoorradingscompagnie.
In de beginfase van de campagne diende Capt. Boorman voortdurend in posities voor de gebruikelijke onderhoudsdepots uit, hij nam de leiding over de grote “dumping operations” waarvoor hij gewoonlijk onder vuur op weg moest en dat van vanwege de voorbereidingen ’s nachts moest worden gedaan. In de tweede helft van de campagne was Capt. Boorman rechtstreeks verantwoordelijk voor de inrichting, het verkennen en het draaiend houden van de onderhoudsdepots direct achter de voorste troepen tijdens de operaties bij de Siegfriedlinie en de oversteek van de Rijn en de Elbe. Als zodanig lag hij in de beginfase van iedere operatie voortdurend onder vuur maar hij voerde de verkenning en de inrichting van de betrokken onderhoudsdepots zo goed uit dat er nooit de geringste twijfel over bestond dat het onderhoud van de troepen verstoord zou worden. Zijn inzicht in de situatie gecombineerd met zijn goede gevoel voor het werk aan alle soorten amfibievoertuigen waren zijn leeftijd en diensttijd ver vooruit terwijl hij een van diegene was die door extra verantwoordelijkheden nog meer bereid was de taak te aanvaarden.
Capt. Boorman’s opgeruimde geest en zijn nooit aflatende opgewektheid onder alle omstandigheden vormden een voorbeeld, niet alleen voor de mannen onder zijn commando maar ook voor officieren en manschappen van welke rang ook met wie hij in contact kwam.

LG 37442/639.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto