TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Coleman, Rowan Corry

Geboortedatum:
22 juni 1915 (Winnipeg/Manitoba, Canada)
Overlijdensdatum:
21 september 1996 (Montréal/Québec, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
C Company, 1st Battalion, Princess Patricia's Canadian Light Infantry, 2nd Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
23 september 1943
Aanbeveling:
In de morgen van 21 juli 1943 voerde Captain Coleman het bevel over een detacherment bestaande uit een compagnie infanterie van de Princess Patricia Canadian Light Infantry en ondersteunende wapens die bevel hadden gekregen onder zwaar vijandelijk vuur een doorbraak naar Leonforte in Italië te forceren om contact te maken met het detachement van het Edmonton Regiment onder Lt-col. Jefferson die gedurende de nacht onder grote moeilijkheden de stad hadden gezuiverd. Captain Coleman zette met grote vastberadenheid zijn aanval in tegen hardnekkige weerstand en met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid onder het vijandelijke vuur. Hij toonde leiderschap en vaardigheid van een hoog niveau bij de inzet van ondersteunende wapens, daardoor vernietigde hij grote aantallen vijanden waaronder twee tanks en voltooide zijn missie met succes.

Supplement to the London Gazette, 23 September, 1943.

Military Cross (MC)
Voor actie die werd getoond op 13 april 1945 nabij Friesoythe/vrijstaat Oldenburg, Duitsland.

Supplement to the London Gazette, 4 April, 1946.
Aanbeveling niet beschikbaar.

Bronnen

Foto