TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fraser, Charles Birnie

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Sergeant
Eenheid:
B Company, 1st Battalion, 48th Highlanders of Canada, 1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
23 september 1943
Aanbeveling:
In de avond van 23 juli 1943 trok het bataljon op in de richting van Agira op Sicilië. De compagnie kwam onder intens vuur van tanks en mitrailleurs. De compagnie verspreidde zich en twee pelotons op de rechterflank werden vastgenageld. Sgt. Fraser was van onschatbare hulp bij het organiseren van zijn peloton en een ander waavan een aantal mannen bij het zijne waren gekomen. Hij moedigde zijn mannen voortdurend aan door ieder apart aan te roepen en zelf tussen zijn mannen rond te kruipen om Brenmagazijnen te verzamelen voor zijn schutters; toen er een schutter werd uitgeschakeld behield hij diens positie en vuurde met zijn wapen. Toen hij bevel kreeg een nieuwe positie in te nemen leidde hij persoonlijk vier groepen naar de nieuwe plek en zocht daarna, nog steeds onder intens vuur, het terrein af om er zeker van te zijn dat er geen gewonden waren achtergelaten.

Supplement to the London Gazette, 23 September, 1943.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto