TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Montminy, Jean Baptiste

Geboortedatum:
11 november 1916
Overlijdensdatum:
13 maart 1975 (Vancouver/Brits-Columbia, Canada)
Dienstnummer:
E5575
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Corporal (Waarnemend Korporaal)
Eenheid:
"A" Company, Royal 22e Régiment "Van Doos", 3rd Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
23 december 1943
Uitgereikt voor:
Operatie Husky
Aanbeveling:
"Wegens moed, initiatief en uitzonderlijke dapperheid onder vijandelijk vuur. Tijdens de aanval op Heuvel 246 (Santa Maria) op 27 juli 1943 voerde Cpl. Montminy zijn sectie aan.
De Brenschutter werd gedood en Cpl. Montminy gebaarde zijn sectie naar voren te gaan terwijl hij de Bren en de munitie oppakte. Hij ging toen naar de flank van twee vijandelijke lichte mitrailleurposten van elk drie man en bracht door vaardig gebruik van zijn wapen de posten tot zwijgen.
Toen, terwij hij zijn sectie inhaalde die op de heuvel werd vastgenageld door vijandelijk mitrailleurvuur, maakte Cpl. Montminy uit eigen beweging een omtrekkende beweging en door knap gebruik te maken van het terrein joeg hij de vijand die de voortgang van het hele peloton tegenhield op de vlucht."
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto