TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bowman, Maynard Charles Denison "Buck"

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
No.9 Platoon, A Company, 1st Battalion, The Royal Canadian Regiment, 1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
23 december 1943
Aanbeveling:
Op 25 juli 1943 om ongeveer 17:30 leidde deze officier op eigen initiatief zijn peloton in een aanval op sterke vijandelijke stellingen bij Nissoria op Sicilië. Hoewel zijn peloton van het bataljon werd afgesneden bleef hij doorgaan naar het doel van het bataljon dat hij alleen probeerde te bereiken.
Op een bepaald moment werd het peloton van zeer korte afstand onder vuur genomen vanuit een mitrailleurpost op hoog terrein ten zuid-oosten van de stad. Vanuit zijn ongedekte positie gaf hij kalm en vastberaden zijn bevelen. Een van zijn secties kon zich toen onder uiterst zwaar vuur van klein kaliber wapens naar voren werken en om ook de vijandelijke stelling aan te vallen bleef Lt. Bowman zijn peloton onder zwaar vijandelijk vuur bij de aanval leiden en slaagde erin langs de vijandelijke stelling te komen. Deze officier toonde grote vastberadenheid, initiatief en plichtsbesef.

Supplement to the London Gazette, 23 december, 1943.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto