TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Atkinson, George Eaton

Overlijdensdatum:
4 augustus 1943 (SiciliŽ, ItaliŽ)
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Agira
Vak: D. Rij: D. Graf: 440.
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
4th Canadian Field Company, Royal Canadian Engineers, 1st Canadian Infantry Division (4th Canadian Field Company, Royal Canadian Engineers, 1st Canadian Infantry Division)
Aanbeveling:
Op 30 juni 1943 viel de 3rd Infantry Brigade Catenanuova op SiciliŽ aan. Het peloton van Lieutenant Atkinson kreeg opdracht een oversteek over een droge rivierbedding te maken naar het zuidwesten van de stad zodat ondersteunende wapens konden oversteken om de aanvallende infanterie te steunen. Deze officier groepeerde en leidde zijn peloton op een zeer dappere manier. Zijn persoonlijke voorbeeld van moed was grotendeels verantwoordelijk voor het met succes aanleggen van de weg, hoewel het werk onder voortdurend vuur van mortieren en granaten moest worden uitgevoerd. Toen de taak volbracht was verloor deze officier zijn linkerarm en raakte ernstig verminkt aan zijn rechterarm. Ondanks dat bleef hij zijn peloton aanvoeren totdat alle andere gewonden, de commandant en de rest van het peloton waren afgevoerd.
Supplement to the London Gazette, 23 September, 1943.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto