TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nolan, Wilfred Joseph

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Sergeant-Major (Waarnemend Sergeant-Majoor)
Eenheid:
No.10 Platoon, “B” Company, The Hastings and Prince Edward Regiment “The Hasty P's”, 1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
In de nacht van 8 op 9 december 1943 bezette Sgt. Nolan, die het bevel voerde over No. 10 Platoon Hastings and Prince Edward Regiment een vooruitgeschoven positie op de rechteroever van de rivier de Moro in Italië, (MR3413). De vijand deed in de nachtelijke uren een tegenaanval maar ondanks een zware en vastberaden aanval behield Sgt. Nolan zijn positie. Toen de dag aanbrak ontdekte Sgt. Nolan dat de vijand een versterking had opgericht die zijn front bestreek. Na zich ervan verzekerd te hebben dat zijn flank gedekt was, lanceerde Sgt. Nolan met 10 man van zijn peloton een aanval op de versterking. Optrekkend onder zeer zwaar mitrailleur- en artillerievuur brak de sectie door de vijandelijk verdediging, dwong hem zich terug te trekken en nam een officier en 25 manschappen gevangen. Sgt, Nolan consolideerde daarna de positie. Met zijn persoonlijke voorbeeld, zijn moed en vindingrijkheid was Sgt. Nolan een aanzienlijke steun bij de uitbreiding van het bruggenhoofd.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto