TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Aldrich, John Gerald

Geboortedatum:
1918 (Grimsby/Ontario, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer J.9680.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 31 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
9 oktober 1945
Voordracht:
"Deze officier heeft bewezen een capabel en efficiŽnt piloot te zijn in de tijd dat zijn squadron is ingezet op actieve operaties. Hij heeft de flight commander verscheidene keren met succes vervangen. Zijn ijver en enthousiamse hebben tastbaar bijgedragen aan de successen van zijn squadron."
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 31 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
10 januari 1947
Distinguished Flying Cross (DFC)
Voordracht:
"Voor buitengewone verdienste terwijl hij deelnam aan vluchten in de periode van 2 augustus 1943 tot 28 februari 1945. Flight Lieutenant Aldrich heeft als piloot 347 bevoorradingsmissies afgerond in totaal 1.040 operationele uren, vliegend in onbewapende, zwaar beladen transportvliegtuigen over bergachtig terrein door gevaarlijke weersomstandigheden over gebied waar vijandelijk grondvuur en vijandelijk luchtaanvallen waarschijnlijk waren en verwacht. Bij ťťn bepaalde missie werd zijn vliegtuig aan gevallen door drie Japanse gevechtsvliegtuigen. Door zijn vindingrijkheid en vaardig gemanoevreer ontweek hij de vijandelijke gevechtsvliegtuigen en redde zo de missie. Niet afgeschrikt door de gevaren en moeilijkheden hij regelmatig tegenkwam, heeft Flight Lieutenant Aldrich een meer dan standvastige en onwrikbare toewijding vertoond die normaal konden worden verwacht. Het succes van Flight Lieutenant Aldrich reflecteert grote eer op hem zelf en de strijdkrachten van de Geallieerde naties."

Bronnen

Foto