Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Allan, Spence Anderson

Geboortedatum:
(Hamilton/Ontario, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer C.2338.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Wing Commander (Luitenant-Kolonel-Vlieger)
Eenheid:
Executive Assistant to Air Member for Personnel
Toegekend op:
8 juni 1944
Voordracht:
"Deze officier is gedurende zijn carriŤ uitzonderlijk verdienstelijk gewerkt. ZIjn werk in verband met de organisatie van alle Bombing en Gunner Schools waren van het hoogste niveau en onder omstandigheden uitgevoerd die een exceptionele mate van initiatief en geschiktheid vereisten.
Als Executive Assistant van de Air Member for Personnel is hij voortgegaan met het vertonen van exceptionele vaardigheid en onvermoeibare inspanning bij het organiseren en handhaven van de administratie van zijn Divisie. Twee jaar geleden diende hij als Assistant Secretary voor de Air Training Conference en vanwege zijn prima werk toen werd hij wederom gekozen als Secretaris voor de huidige conferentie die door afgevaardigden van het Verenigd Koninkrijk is gehouden. ZIjn initiatief, vaardigheid en toewijding aan de plicht zijn uitstekend geweest en een uitmuntend voorbeeld voor allen met wie hij in contact is gekomen."
Member of the Order of the British Empire (MBE)

Bronnen

Foto