TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hickey, Raymond Myles

Geboortedatum:
12 september 1905 (Jacquet River/New Brunswick, Canada)
Overlijdensdatum:
14 september 1987 (Carpiquet/departement Calvados, regio Laag-Normandië, Frankrijk)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Canadian Corps of Chaplain Services attached to The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Divisio (Canadian Corps of Chaplain Services attached to The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Divisio)
Aanbeveling:
H/Captain Raymond Myles Hickey, Canadian Corps of Chaplain Services (RC), is de aalmoezenier van het North Shore Regiment geweest sinds de mobilisatie van het bataljon. Hij vergezelde op 6 juni 1944 om H plus 20 minuten het bataljonshoofdkwartier met de reservecompagnie tijdens de landing op het strand bij St. Aubin-sur-Mer.
Capt. Hickey verleende eerste hulp aan de gewonden en geestelijke bijstand aan de stervenden zonder blijkbaar acht te slaan op zijn eigen veiligheid. Bij een gelegenheid vielen twee man, die geraakt waren door scherven van een mortiergranaat tussen een aantal booby traps en mijnen. Hoewel hij gewaarschuwd was, ging Capt. Hickey het veld in, verleende eerste hulp en kwam met de twee mannen terug ondanks het zware vuur dat op dit ongedekte gebied lag. Bij een andere gelegenheid, toen er brancarddragers werden opgeroepen, kwam de aalmoezenier overeind uit zijn dekking omdat dat de snelste manier was om bij de gewonden te komen, weer ondanks het kruisvuur. Nadat hij eerste hulp had verleend slaagde hij erin het de mannen zo gemakkelijk en veilig te maken als de omstandigheden toelieten en liep daarna over het strand naar een lichte sectie veldambulances van het RCAMC om hen de plaats van de gewonden te wijzen.
Dit optreden, moedig, effectief en zonder gedachte aan persoonlijke veiligheid vormde een inspiratie voor allen. Zelfs in de strijd en de spanning van onze vuurdoop werd de waardering voor onze aalmoezenier nog groter.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto