TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lawrence, John Thomas William

Geboortedatum:
30 augustus 1926 (Nation/Massachusetts, Verenigde Staten)
Dienstnummer:
11134031
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

John Tomas William Lawrence voegde zich op 26 juni 1943 bij de Massachusetts State Guard. Hij diende als soldaat bij 19th Company, 23rd Infantry. Hij werd op 26 september 1944 ingedeeld bij de U.S. Army met terugwerkende kracht tot 14 september.
Na voltooiing van de voortgezette infanterieopleiding werd hij in maart 1945 overzee gestuurd en geplaatst bij "E" Company, 310th Combat Infantry Regiment, 78th Infantry Division in Europa. Na twee operationele tours bij 71st and First Infantry Divisions keerde hij naar huis terug en werd eervol ontslagen.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
774th Tank Battalion, 310th Infantry Regiment, 78th Infantry Division "Lightning", U.S. Army
Toegekend op:
25 november 2002
Aanbeveling:
Wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen de vijand op 7 april 1945 in Duitsland. Private First Class Lawrence was als mitrailleurschutter toegevoegd aan het 774th Tankbataljon. Hij bleef onder voortdurend vuur van sluipschutters en mitrailleurs achter zijn wapen, hij zuiverde huizen van sluipschutters, schakelde mitrailleurnesten uit en bood regelmatig dekkingsvuur aan de oprukkende infanteristen. Zijn moedige acties onder vuur en zijn onwankelbare plichtsbesef zijn in overeenstemming met de hoogste militaire tradities. Private First Class Lawrence’s voorbeeldige uitvoering van zijn plicht tijdens actieve grondgevechten pasten binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten en strekken hem, het 310th Infantry Regiment en de Landmacht van de Verenigde Staten tot grote eer.

Verkregen met "V" voor "Valor".
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • Foto 1: Bill Gonyo
  • - Massachusetts State Guard Discharge Certificate
    - Enlistment document Massachusetts State Guard
    - Bronze Star Medal Awarding document
    - Document of Honorable Discharge (2)

Foto