TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hodgkinson, Ernest

Dienstnummer:
B.17777
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Bombardier
Eenheid:
4th Field Regiment, 2nd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
22 september 1945
Aanbeveling:
Bombardier Hodgkinson heeft tijdens alle grote acties van het Essex Scottish Regiment in noordwest Europa gefungeerd als waarnemingsassistent en verbindingsman.
Op 10 oktober 1944 in Putten, in Nederland heeft hij zijn compagniescommandant geholpen het dorp te behouden met artillerievuur totdat een compagnie infanterie de controle kon overnemen.
In februari 1945 in Louisendorff werd Bombardier Hodgkinson’s officier gedwongen het voertuig van waaruit hij het vuur leidde te verlaten om de infanterie op te stellen. Deze officier raakte daarop gewond en werd gevangen genomen. Bombardier Hodgkinson ging in zijn waarnemingsvoertuig door, ondanks geconcentreerd en nauwkeurig direct en indirect vuur en hield de verbinding met het regiment in stand totdat hij bevel kreeg zich terug te trekken.
Gedurende de periode waarin hij in de frontlinie was, heeft Bombardier Hodgkinson talloze intense beschietingen door artillerie en kleine wapens meegemaakt. Hij heeft zijn taken altijd met een groot verantwoordelijkheidsgevoel uitgevoerd en heeft in gevechten met de vijand altijd met absolute doelmatigheid, kalmte en heldhaftigheid gehandeld.
Zijn optreden is een inspiratie geweest voor iedereen die ooit met hem heeft gewerkt en zijn grote vaardigheid met radio’s is van onschatbare waarde voor de artilleriesteun en de daarop volgende successen van vele operaties van het bataljon geweest.

Supplement to the London Gazette, 11 October, 1945.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto