TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Parker, Alexander Allan Hazlett

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
No.13 Platoon, C Company, 1st Battalion The Royal Hamilton Light Infantry, 4th Canadian Infantry Brigade, 2nd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
1 maart 1945
Aanbeveling:
Op 4 oktober 1944 bij het aanbreken van de dag werd "C" Company van de Royal Hamilton Light Infantry aangewezen om een belangrijke vijandelijke versterking op het spooremplacement net ten noorden van Oorderen in België aan te vallen en te vernietigen.
Al vroeg in de aanval werd Lt. Parker, die het voorste peloton aanvoerde ernstig aan zijn heup gewond door mitrailleurvuur. Ondanks de hevige pijn van de wond en het feit dat hij nauwelijks kon lopen weigerde hij met uitmuntende dapperheid en vastberadengheid afgevoerd te worden. Met bezielend leiderschap en volledige minachting voor eigen veiligheid bleef hij zijn peloton aanvoeren onder zwaar vijandelijk vuur van mitrailleurs en mortieren en leidde het naar het doel, een afstand van ongeveer een kilometer.
Door Lt. Parker’s moed, vastberadenheid en leiding werd zijn peloton in staat gesteld het doel te veroveren ondanks zeer zware tegenstand en zijn compagnie veroverde deze vitale positie als basis voor verdere voortgang door het regiment en de 4 Canadian Infantry Brigade.

Supplement to the London Gazette, 1 March, 1945.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto