Foster, Herbert Ernest

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Sergeant (Waarnemend Sergeant)
Eenheid:
"D" Company, The Royal Regiment of Canada "The Royals", 4th Canadian Infantry Brigade, 2nd Canadian Infantry Division ("D" Company, The Royal Regiment of Canada "The Royals", 4th Canadian Infantry Brigade, 2nd Canadian Infantry Division)
Samenvatting:
Aanbeveling:
Op 11 oktober 1944 was Sgt. Foster pelotonssergeant van een peloton van het Royal Regiment of Canada dat de moeilijke taak had gekregen een vitale vijandelijke stelling op een dijk op Zuid-Beveland in het zuiden van Nederland in te nemen. Bij de nadering van het doel merkte de pelotonscommandant dat het peloton onder uitzonderlijk zwaar vuur kwam van kleine wapens vanuit de stelling. Tussen het peloton en het doel lag een ongeveer 7 meter brede sloot. Met vertoon van opmerkelijke moed en vindingrijkheid regelde Sgt. Foster, op aanwijzingen van de pelotonscommandant snel dat een sectie rijplaten, deuren en ander materiaal dat hij in de omgeving aantrof over de sloot legde terwijl een tweede sectie dekkingsvuur gaf voor de operatie.
Het vijandelijke vuur was zwaar tijdens deze moeizame operatie maar Sgt. Foster ging onverdroten door. Toen de geÔmproviseerde brug klaar waas, kon de pelotonscommandant twee secties naar de overkant leiden en ondanks vuur van korte afstand uit de vijandelijke stelling viel hij die met succes aan en vernietigde hem.
De vastberadenheid, de koelbloedigheid en het initiatief van Sgt. Foster vormden een inspiratie voor zijn mannen en waren essentieel voor het slagen van de operatie.
Bijzonderheden:
Supplement to the London Gazette, 22 March, 1945.
Military Medal (MM)

Bronnen