TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fulton, Lockhart Ross "Lochie"

Geboortedatum:
1917 (nabij Birtle/Manitoba, Canada)
Overlijdensdatum:
21 oktober 2005 (Birtle/Manitoba, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
"D" Company, Royal Winnipeg Rifles, 7th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
31 augustus 1944
Aanbeveling:
Op 6 juni 1944 – op D-Day – viel deze officier met onder zijn commando D Company en een sectie genisten van de Royal Winnipeg Rifles Green Beach aan in de sector Mike en veroverde Graye-sur-Mer onder sterke tegenstand en stak daarbij een mijnenveld over.
De aanval en de doorstoot naar het binnenland werden door Major Fulton met opmerkelijke moed , kundigheid en koelbloedigheid geleid, de superieure kwaliteit van leiderschap en moed vormden een inspiraratie voor het gehele bataljon en droegen aanzienlijk bij aan de geslaagde doorstoot naar het binnenland.
Nogmaals op 8 juni 1944 – D plus 2 – toen dit bataljon een zware aanval van infanterie en tanks te verduren kreeg bij Putot-en-Bessin was de compagnie van Major Fulton, vanwege zijn moed en hardnekkige vasthoudendheid de enige compagnie van het bataljon dat zijn positie gedurende de dag behield. De drie posities van de compagnieën op Major Fulton’s rechterflank werden onder de voet gelopen maar pas toen het bataljon werd afgelost en D Company bevel kreeg zich terug te trekken, gaf deze officier de positie op waarvoor hij verantwoordelijk was.
Major Fulton’s persoonlijke moed, zijn volledige minachting voor zijn eigen veilgheid en zijn kalmte en deskundigheid bij het leiden van zijn eenheid worden beschouwd als te passen binnen de beste tradities van de strijdkrachten.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Distinguished Service Order (DSO)

Bronnen

Foto