TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Moore, Kenneth Owen "K.O."

Geboortedatum:
11 augustus 1922 (Rockhaven/Saskatchewan, Canada)
Overlijdensdatum:
17 januari 2008
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer Can/J22754, Royal Canadian Air Force (R.C.A.F.).

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 224 Squadron, Royal Air Force
Flying Officer Moore, Warrant Officers Foster en McDowall en Sergeant Hamer waren respectievelijk piloot, marconist, navigator en boordwerktuigkundige van een vliegtuig waarmee zij tijdens een recente missie twee U-Boote aanvielen en vernietigden. Tijdens beide acties, die binnen een tijdsbestek van 22 mimnuten plaatsvonden, zette Flying Officer Moore zijn aanval met grote vaardigheid en moed onder zwaar afweervuur door. Hij werd briljant ondersteund door zijn bemanning wiens efficiëncy en samenwerking tijdens de gehele actie van onschatbare waarde waren. Op deze opmerkelijke missie stelden Flying Officer Moore en zijn kameraden een voorbeeld van het hoogste niveau en hun prestatie was de hoogste lof waardig.

Kort na middernacht op 7 juni 1942 kwam de Consolidated Liberator van Flying Officer K.O. Moore van de startbaan los en voegde zich bij een formatie van 224 Squadron, RAF Coastal Command. Ze vlogen een “Cork” patrouille ter ondersteuning van de landingen op D-Day. Tijdens deze missie brachten Flying Officer K.O. Moore en zijn bemanning binnen 22 minuten twee Duitse U-Boote (U 629 en U 373) tot zinken voor het Franse eiland Ushant (Ouessant).
Na de oorlog meldden diverse Duitse bronnen dat de identificatie van de U 629 niet juist was en dat het de U 441 was geweest.
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 224 Squadron, Royal Air Force
Voor actie die getoond werd op 7 juni 1944, nabij het Franse eiland Quessant in Het Kanaal.

Aanbeveling niet beschikbaar.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto