TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

La Pointe, Joseph Edwin "Joe"

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Headquarters Company, The Regina Rifle Regiment, 7th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division (Headquarters Company, The Regina Rifle Regiment, 7th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division)
Aanbeveling:
In de nacht van 8 op 9 juni 1944, toen diverse Pantertanks een aanval deden op het bataljonshoofdkwartier van de Regina Rifles en probeerden dit onder de voet te lopen, toonde infanterist LaPointe grote kalmte en moed tegenover de vijand. Hij bleef achter zijn PIAT en vuurde onder zwaar vijandelijk mitrailleurvuur van 15 meter op de tank. Tijdens de aanval door de tanks werden een Panter Mk V en een zware pantserwagen uitgeschakeld in het schootsveld van zijn PIAT. Het succes van het bataljonshoofdkwartier bij het afslaan van deze aanval wordt grotendeels toegeschreven aan het feit dat Infanterist LaPointe met volledige minachting voor eigen veiligheid op de vijand bleef vuren, daarbij hielp hij de voertuigen uit te schakelen en voorkwam dat de aanval door de defensie van de sector van het hoofdkwartier heen brak.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto