TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Frost, Alfred Leo

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
"B" Company, 1st Battalion The Canadian Scottish Regiment (Princess Mary's), 7th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division ("B" Company, 1st Battalion The Canadian Scottish Regiment (Princess Mary's), 7th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division)
Aanbeveling:
In de nacht van 10 op 11 juli 1944 deden twee pelotons van B Company met ondersteunende wapens een verkenning van een sterk bezette Duitse defensieve stelling bij de brug van Putot-en-Bessin. Corporal (Acting Sergeant) Frost trad op als Platoon Sergeant van het linker peloton. Voordat ze de spoorlijn bereikten viel de pelotonscommandant. Frost nam onmiddellijk het peloton over en toonde uitmuntend leiderschap. Hij nam zelf drie vijanden voor zijn rekening en door kalm zijn dichtstbij zijnde Bren te richten stelde hij zijn peloton in staat verder naar voren te gaan toen dat werd vastgepind door fel kruisvuur en mortiervuur.
Toen hij onder zwaar vuur van zware mortieren en mitrailleurs terugkeerde naar de sector van de compagnie stuitte hij op restanten van het andere peloton. Een van die mannen, Pvt. Ives, was ernstig gewond en kon niet terugkeren. Frost droeg hem door het zware vuur naar de veiligheid van zijn eigen linies en naar de verbandpost, daarmee redde hij hem het leven.
Gedurende deze actie vormde Frost steeds een uitstekend voorbeeld voor zijn mannen en met het redden van het leven van Ives toonde hij een meer dan gebruikelijk plichtsbesef.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto