TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Snyder, John Alexander

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrent Officer 2nd Class (Vaandrig 2e Klasse)
Eenheid:
A Company, 1st Battalion, The Regina Rifle Regiment, 7th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Op 6 juni 1944 (D-Day) bij Courseulles-sur-Mer was A Company de rechter aanvalscompagnie die op het uur U landde waar het 1st Battalion van het Regina Rifle Regiment de stranden aanviel. L27240 CSM (Company Sergeant Major) John Alexander Snyder (toen sergeant) voerde het bevel over een peloton omdat de compagnie een officier miste. Het hele strand werd bestreken door zeer zwaar mitrailleurvuur vanuit gebouwen op de boulevard en uit een grote bunker aan de monding van de rivier en dat hoge verliezen veroorzaakte.
Ziende dat oponthoud tot ng meer verliezen zou leiden leidde tijdelijk CSM Snyder het grootste deel van zijn peloton over het vlakke strand naar de bescherming van de duinen. Hij ging toen verder met het uitvoeren van de taak die zijn peloton was opgedragen door zelf zijn mannen langs de kant van de boulevard naar de gebouwen te leiden waar de mitrailleurs waren opgesteld om die uit te schakelen.
Sergeant Snyder werd bevorderd tot Company Sergeant Major, in welke hoedanigheid hij voortdurend uitmuntend leiderschap en persoonlijke moed toont. Op 15 augustus bij Falaise stuitte A Company tijdens een aanval op sterke tegenstand in de vorm van ingegraven vijandelijke tanks. Onder geconcentreerd vuur van mortieren en mitrailleurs bracht hij persoonlijk aan alle pelotons het bericht over om zich op te stellen voor een aanval langs een andere route. Zijn moed en leiderschap maakten de aanval tot een succes.
De vele voorbeelden van leiderschap en moed vormden een inspiratie voor de mannen die onder hem dienden, totdat hij gewond raakte.

Verkregen met zilveren ster.
Periodieke toekenning.
Croix de Guerre (1939-1945)

Bronnen

Foto