TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Neroutsos, Cyril Houlton

Geboortedatum:
1904
Overlijdensdatum:
1990
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant-Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
14th Armoured Regiment (The Calgary Regiment), 1st Canadian Armoured Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
16 maart 1944
Aanbeveling:
Lieutenant-Colonel Cyril Houlton Neroutsos, Commanding Officer 14th Armoured Regiment bereidde de bijzonderheden voor de inzet van zijn regiment bij San Leonardo in Italië zo nauwkeurig voor, dat toen hem in de vroege morgen van 10 december was verteld dat fase 1 van de operaties was mislukt, hij binnen enkele minuten in staat was ‘A ‘Squadron met een compagnie van de Seaforth Highlanders of Canada met volledige artillerieondersteuning in de strijd te werpen. Deze actie resulteerde in het veiligstellen van het bruggenhoofd bij San Leonardo waardoor zijn regiment de sector onmiddellijk kon binnentrekken en de situatie kon stabiliseren. Zijn eigen hoofdkwartier werd al vroeg in de stad gevestigd van waaruit deze officier onder het meest moorddadige vuur van mortieren en artillerie de activiteiten van de tanks in deze sector leidde. De actie van deze officier had ongetwijfeld een grote invloed op de verdere ontwikeling van het operatieplan van de divisie.

Supplement to the London Gazette, 16 March, 1944.
Distinguished Service Order (DSO)

Bronnen

Foto