TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Carson, Frederick Lyall

Geboortedatum:
19 november 1905 (Indian Head/Saskatchewan, Canada)
Overlijdensdatum:
26 september 1980 (Vancouver/British Columbia, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
59th Light Aid Detachment, 11th Canadian Armoured Regiment (The Ontario Regiment), 1st Canadian Armoured Brigade, 8th Indian Infantry Division, British Indian Army
Toegekend op:
5 oktober 1944
Aanbeveling:
Tijdens de oversteek op 12 mei 1944 bij San Angelo (MR 8515) door tanks van het 11 Canadian Armoured Regiment kwamen er veel vast te zitten op de zachte rivieroever. Werkend onder fel vijandelijk vuur van artillerie en mortieren en bedreigd door sluipschutters die op de oever verborgen zaten hield Sgt. Carson onder de slechtst mogelijke omstandigheden toezicht op het bergen en afvoeren van onze tanks. Toen er een tank werd geraakt en in brand vloog en alle pogingen om het vuur te blussen, faalden bevestigde Sgt. Carson zelf een kabel aan de brandende tank en sleepte hem daarna de rivier in, daarmee de totale vernietiging ervan voorkomend. Gedurende de rest van de dag vormde zijn kalme leiding van de bergingsoperaties een rustgevende invloed op de mannen die onder hem werkten. Zijn moed, zijn vastberadenheid onder vuur en doelbewustheid waren grotendeels verantwoordelijk voor het bergen van 23 vastgelopen tanks en stelde die daardoor in staat zich weer bij het regiment te voegen op een tijdstip waarop ze dringend nodig waren.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto