TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wright, Geoffrey Kenneth

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
No.7 Platoon, "A" Company, The Royal Canadian Regiment, 1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division (No.7 Platoon, "A" Company, The Royal Canadian Regiment, 1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division)
Aanbeveling:
Op 16 mei 1944 bij kaart referentie 802132 leidde Lieutenant Geoffrey Kenneth Wright No 7 Platoon van ĎAĎ Company, Royal Canadian Regiment in een al op een van de sterkste vijandelijke posities in de Gustav linie. Met grote vaardigheid en opmnerkelijke moed leidde deze officier zijn peloton onder zeer zwaar vijandelijk vuur voorwaarts. Op een bepaald moment viel hij zelf een grot vol Duitsers aan, slechts gewapend met een pistool. Terwijl hij onder vuur van korte afstand de grot binnen ging schoot hij diverse Duitsers neer en dwong de rest zich over te geven.
Nog steeds onder zwaar vuur trok hij met zijn mannen op tegen een heuvelrug die sterk door de Duitsers werd bezet. De vijand werd terug gedreven en ondanks hun tegenaanval behielden Lt. Wright en zijn mannen de positie totdat hij van de compagniescommandant opdracht kreeg naar een andere positie te gaan.
Gedurende de serie aanvallen die leidden tot het doorbreken van de Gustav linie heeft deze officier leiderschap, moed en vindingrijkheid getoond die een inspiratie hebben gevormd voor alle rangen binnen zijn eenheid en zijn inspanningen hadden een directe invloed op de successen die door zijn regiment werden behaald.

Supplement to the London Gazette, 16 November, 1944.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto