TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Culling, John William

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
A Company, 1st Battalion The Westminster Regiment (Motor), 5th Canadian Armoured Brigade, 5th Canadian (Armoured) Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Tijdens de actie van het Westminster Regiment (Motor) op de Melfa rivier op 24 mei 1944, werd de sectie waar Private Culling toe behoorde overrompeld door vijandelijke tanks en zelf rijdend geschut. Private Culling doodde de commandant van een van de stukken en daarna in het volle zicht van de overige vijandelijke tanks en kanonnen gooide hij een granaat in de geschutskoepel en doodde de bestuurder. De rest klom uit de tank en rende naar een dekking, Private Culling verwondde er 2 en nam er 1 gevangen. Ondanks dat hij constant onder vuur lag, toonde Private Culling volledige minachting voor zijn persoonlijke veiligheid en hij was grotendeels verantwoordelijk voor het afslaan van de vijandelijke tegenaanval. Zijn acties en moed die ver boven de normale dienst liggen verdienen de hoogste eer.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto