TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

White, Samuel Ralph

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No.3 Platoon, Support Company, 1st Battalion The Westminster Regiment (Motor), 5th Canadian Armoured Brigade, 5th Canadian (Armoured) Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Tijdens de oversteek van de rivier de Melfa door het Westminster Regiment (Motor) op 24 mei 1944 raakte de pelotonscommandant van Sergeant White gewond. Hij nam onmiddellijk het bevel over en voerde het peloton moedig en vastberaden aan. Terwijl ze zich ingroeven, kwam het peloton onder zwaar vuur van mitrailleurs en mortieren maar met volledige minachting voor eigen veiligheid, ging Sgt. White tussen de posities heen en weer, moedigde zijn mannen aan en hield hun moraal hoog onder de meest moeilijke omstandigheden. Kort daarna onderging het peloton een tegenaanval door tanks en infanterie; een sectie werd onder de voet gelopen en Sgt. White raakte door klein kaliber vuur ernstig gewond aan zijn buik. Hij bleef de actie leiden en het was aan zijn inspanningen te danken dat het peloton de positie behield. Sgt. Whiteís moed en leiderschap, die ver uitgingen boven de gebruikelijke plichtsbetrachting, vormen een bezielend voorbeeld van de wil om met volledige minachting voor persoonlijk gevaar of zelfbescherming de plicht boven alles te plaatsen.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto