TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Savage, Frederick Stanley

Overlijdensdatum:
8 augustus 1944
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Bretteville-sur-Laize
Vak: XV. Rij: A. Graf: 12.
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
No.2 Platoon, "A" Company, The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division (No.2 Platoon, "A" Company, The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division)
Aanbeveling:
Tijdens de inleidende aanval op St. Aubin-sur-Mer was Corporal Savage sectieleider in 2 Platoon, ĎAí Company, North Shore (New Brunswick) Regiment. Kort na de landing raakte Cpl. Savage afgesneden van zijn Platoon en kwam op het strand onder zwaar mortiervuur. Cpl. Savage had geen idee van het lot van het restant van het peloton of van zijn compagnie maar was zich bewust van het belang, het doel van het peloton te veroveren. Hij haalde snel zijn sectie bijeen en leidde hen onder intensief mortiervuur ten aanval en veroverde het doel van het peloton. Bij die aanval moest de sectie een aantal door de vijand bezette huizen zuiveren die bezaaid waren met booby traps en mijnen. Ondanks deze obstakels vocht Cpl. Savage zich naar het doel en stelde zijn sectie op om het te behouden. Hij bracht toen verslag uit aan het hoofdkwartier van de compagnie dat het doel was veroverd. Gedurende de hele operatie toonde Cpl. Savage een onwankelbare vastberadenheid om de plannen van zijn commandant uit te voeren. Zijn persoonlijke moed was een voorbeeld voor al zijn mannen en inspireerde hen tot het met succes volbrengen van een moeilijke taak.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto