TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Killah, Alexander Finnie

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lance-Sergeant
Eenheid:
5th Field Company, Royal Canadian Engineers, 3rd Canadian Infantry Division (5th Field Company, Royal Canadian Engineers, 3rd Canadian Infantry Division)
Aanbeveling:
Om ongeveer 06:00 uur op 6 juni 1944 liep Lance-Sergeant Killah langs het strand op het uiterste einde van Nan Red Beach, zoekend naar de restanten van zijn sectie toen hij op een fel brandende Sherman tank stuitte waarvan de granaten en mijnen binnenin met tussenpozen ontploften. L/Sgt. Killah zag een soldaat naast de ketting van de tank liggen, blijkbaar dood maar bij nader onderzoek zag hij dat de man zijn been bewoog. Hij riep een dichtbijzijnde brancardploeg aan en hij en Sappeur Coveyduck renden naar de zijkant van de tank, het zeer grote gevaar dat de tank ieder moment kon exploderen en ook het gerichte vijandelijk vuur van klein kaliber negerend. Hij legde de gewonde man op de brancard en samen met Sappeur Coveyduck bracht hij hem in veiligheid.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto