TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fawcett, George Malcolm

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
"C" Company, The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
31 augustus 1944
Aanbeveling:
Lieutenant Fawcett voerde het bevel over een peloton van "C" Company, North Shore (NB) Regiment en landde als reserve voor de aanval van het bataljon op 6 juni 1944 om U+20 op het strand bij St. Aubin-sur-Mer.
Deze officier toonde opmerkelijke kalmte en leiderschap gedurende twee dagen van moeilijke gevechten totdat hij door mortiervuur gewond raakte.
Op de 6de haalde hij onder vuur zijn peloton op het strand bijeen, wist van het strand af te komen en veroverde zijn eerste object volgens plan en precies op tijd. Later op D-Day leidde Lt. Fawcett zijn peloton in de aanval op Tailleville om door de stadsmuur te komen en hij was de eerste die vaste voet binnen het ommuurde gebied kreeg. Hier hergroepeerde hij zijn peloton onmiddellijk om het gebied van vijanden te zuiveren.
Op 7 juni 1944 toonde deze officier dezelfde kalmte bij het aanvoeren van zijn peloton tegen het radarstation. Hij vocht zich tot binnen 300 meter van de ingang van het station en hield stand, ondanks zwaar vijandelijk mortiervuur totdat hij zelf gewond raakte.
Lt. Fawcett bleef kalm, ongehaast en besluitvaardig gedurende de eerste twee verwarde dagen van de gevechten. Deze kalmte en moed deed zich in de hele compagnie gelden.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto