Clark, George Stanley

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
"A" Company, The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division ("A" Company, The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division)
Aanbeveling:
Tijdens de inleidende aanval op de stranden van St. Aubin-sur-Mer op 6 juni 1944 was Private Clark lid van een sectie van A Company die om H + 5 landde. Beide sectieleiders en de onderbevelhebber vielen en Pvt. Clark nam op eigen initiatief het bevel over de sectie op zich.
In de middag, in de omgeving van Tailleville was zijn sectie de voorste van het leidende peloton dat onder zwaar mortiervuur kwam. Er was voor zijn mannen geen dekking in de buurt, hij was zich hiervan bewust en leidde zijn mannen zonder aarzelen onder vuur over 800 meter open terrein om de vijandelijke stellingen in het bos aan te vallen en het vuur te neutraliseren. Met zijn actie stelde hij de rest van A Company en de hele D Company in staat het zelfde terrein over te steken om de strijd met de vijand aan te binden en de aanval voort te zetten.
Gedurende de hele operatie op D-Day toonde Pvt. Clark zich bereid om onverwachte verantwoordelijkheden op zich te nemen, hij beoordeelde moeilijke situaties snel en was vastberaden in zijn actie die te overwinnen. Zijn vertoon van persoonlijke moed stelde hem in staat zijn mannen met vaste hand te leiden en vormde altijd een inspiratie voor alle rangen.
Het lijdt geen twijfel dat zijn leiderscapaciteiten en besluitvaardigheid het plaatselijke succes van A en D Company mogelijk maakten en daarmee aanzienlijk bijdroegen aan het succes van het bataljon.
Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Distinguished Conduct Medal

Bronnen