TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Armstrong, Walter Douglas

Geboortedatum:
9 december 1919
Overlijdensdatum:
16 februari 1945
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek
Vak: X. Rij: D. Graf: 9.
Dienstnummer:
L/27753
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lance-Sergeant
Eenheid:
1st Battalion, The Regina Rifle Regiment, 7th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Op 6 juni 1944 kroop deze NCO met een LMG over het strand terwijl hij onder zwaar mitrailleurvuur lag. Hij ontdekte een vijandelijke positie die vanuit loopgraven werd ondersteund door vijandelijke infanteristen en met hulp van twee infanteristen ruimde hij de vijandelijke positie op. Ondertussen lagen ze onder vuur van een andere vijandelijke mitrailleur. Het was aan zijn inspanning te danken dat de rest van de compagnie verder kon trekken en gebouwen binnen gaan op de rechterflank van het regiment.
Later werd ontdekt dat L/Sgt. Armstrong al op het strand gewond was geraakt, een kogel was dwars door zijn ene been gegaan en had het andere geschampt. Toen hem door zijn compagniescommandant naar zijn verwonding werd gevraagd liet hij alleen het been zien waar hij een schampschot had opgelopen. Na een mitrailleurnest te hebben uitgeschakeld, kroop hij onder vuur terug naar zijn compagnie, lokaliseerde nog een mitrailleurnest en kroop toen terug om de compagnie met vuur te ondersteunen terwijl die een omtrekkende beweging maakte.
Hij bleef de rest van de morgen zijn mannen aanvoeren, leidde hen met een LMG naar voren en keerde pas om 14:00 uur op 6 juni 1944 naar de verbandpost op het strand terug nadat zijn compagniescommandant hem dat had bevolen.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto's