TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Brooks, William Dudley

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
6th Armoured Regiment (1st Hussars), 2nd Canadian Armoured Brigade (6th Armoured Regiment (1st Hussars), 2nd Canadian Armoured Brigade)
Aanbeveling:
Deze officier voerde het bevel over een squadron bijzondere aanvalstanks tijdens de aanval op Mike Beach. Deze voertuigen waren nog nooit eerder ingezet op operaties en werden onder zeer ongunstige weersomstandigheden ontscheept. Major Brooks toonde uitstekend leiderschap en vormde een inspiratie voor zijn squadron en is verantwoordelijk voor het op het strand zetten van een groot deel van zijn bijzondere aanvalstanks ondanks alle gevaren van het weer, de strandversperringen en acties door de vijand. Hij viel de strandverdediging onmiddellijk met grote moed en vaardigheid aan en maakte het de aanvallende infanterie mogelijk op het strand te komen en voorwaarts te trekken om hun doelen te bereiken. De acties en het leiderschap van deze offcier waren van grote invloed op het succes van de aanval en het vestigen van het bruggenhoofd.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
6th Armoured Regiment (1st Hussars), 2nd Canadian Armoured Brigade

Supplement to the London Gazette, 8 November, 1945.
Mentioned in Dispatches

Bronnen

Foto