TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Vana, Charles F.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Troop D, 41st Cavalry Reconnaissance Squadron (Mechanized), 11th Armored Division "Thunderbolt", U.S. Army (Troop D, 41st Cavalry Reconnaissance Squadron (Mechanized), 11th Armored Division "Thunderbolt", U.S. Army)
Wegens dapperheid in actie in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand.
Op 1 april 1945, bij Neuses in Duitsland, dienend als verkenner, bevond Sergeant Vana zich bij het voorste peloton van de voorste eenheid. De tanks werden in de buitenwijken van de stad opgehouden door vijandelijke automtische wapens, pantservuisten en klein kaliber wapens. Omdat het hem al een keer was geweigerd, vroeg Sgt. Vana nogmaals toestemming de tanks de stad in te leiden en hij kreeg die. Sgt. Vana leidde onder intens vuur van automtische wapens in een ¼ tons truck de tanks door de stad, tot de juiste weg de stad uit waarbij hij vele vijanden met mitrailleurvuur doodde nadat zijn eigen schutter door vijandelijk sluipvuur was gedood. Zijn moed en plichtsbesef pasten binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Sergeant Vana kwam in Chicago, Illinois in militaire dienst.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto