TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kirk, Owens L.

Overlijdensdatum:
8 oktober 1944 (Duitsland)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 38509876. Overleed aan zijn verwondingen.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company I, 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory" (Company I, 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory" U.S.Army)
Wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als hospik bij het 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 7 oktober 1944 in Duitsland. Hoewel hij zich realiseerde dat één hospik al was gedood bij een poging een gwewonde man te bereiken nam Pfc. Kirk zelf dapper die taak op zich. Ondanks de waarschuwing van zijn kameraden ging hij over het open en onder vuurliggende terrein naar de gevallen soldaat toe. Terwijl hij in volle zicht van de vijand neerknielde werd hij dodelijk gewond maar bleef eerste hulp verlenen aan de soldaat totdat ze in het donker werden afgevoerd. Door zijn leven te offeren om dat van een ander te redden stelde Pfc Kirk een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika en dat strekte hem, de 30th Infantry Division en de landmacht van de Verenigde Staten van Amerika tot grote eer.

Postuum verleend.
Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 28 (16 februari 1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto