TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hudson, James

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 3660867.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
The Durham Light Infantry (Bradford).
Toegekend op:
17 juni 1943
Aanbeveling:
In de nacht van 21 op 22 maart, gedurende de aanval van 151 Brigade op de Mareth linie was Pvt. Hudson bij C Company, 6th DLI. Toen hij een vijandelijke mitralleurpost ontdekte leidde hij onmiddellijk een groep mannen naar voren, de bajonet op het geweer en viel de stelling aan. De grendel van zijn geweer raakte beschadigd en het wapen kon niet vuren maar hij bleef de groep aanvoeren en vertrouwde uitsluitend op het gebruik van zijn bajonet. Hij slaagde erin, de post te veroveren waarbij hij zelf vele vijanden doodde. Deze actie van Pvt. Hudson stelde de rest van de compagnie in staat op te trekken naar de stelling. Voordat hij de aanval ging aanvoeren was zijn compagnescommandant naast hem ernstig gewond geraakt. Hij toonde uitmuntende moed en volkomen minachting voor zijn eigen veiligheid.

Eerst werd Hudson voorgedragen voor een Military Medal maar die werd later opgewaardeerd naar een DCM vanwege de inhoud van de voordracht.
Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 36057 published on the 15 June 1943
    - Warwick & Warwick

Foto