TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Giebelstein, Walter C.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
Private First Class, Walter C. Giebelstein, 37663847, Company. “K”, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, United States Army, wegens buitengewone heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand. Op 19 augustus 1944, in de omgeving van Chambois in Frankrijk fungeerde Pvt. Giebelstein als lid van een twee-mans ploeg raketlanceerders die met eenheden van het 358th Infantry Regiment optrok tegen vastberaden vijandelijke weerstand. Toen er een aantal vijandelijke tanks verschenen gingen de twee mannen van hun positie naar een positie die onder vijandelijk vuur lag en wachtten rustig met vuren totdat de vijand ruim binnen bereik kwam. Ze vernietigden vier tanks met slechts vijf schoten. De heldhaftige actie van Pvt. Giebelstein en zijn maat en hun dappere plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de Verenigde Staten.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 90 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto