TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Coulter, Richard E.

Overlijdensdatum:
2 maart 2009 (Coatesville-Chester County/Pennsylvania, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 33 329 890.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Coast Artillery Corps, 430th Anti-aircraft Artillery Automatic Weapons Battalion (Mobile), XIX Corps (Coast Artillery Corps, 430th Anti-aircraft Artillery Automatic Weapons Battalion (Mobile), XIX Corps)
Toegekend op:
16 juli 1945
Aanbeveling:
Wegens heldhaftige prestaties in Duitsland op 6 april 1945 in het kader van militaire operaties tegen de vijand. Als vrijwillig lid van een verkenningseenheid, die geschikte geschutsopstellingen in vijandelijk gebied zocht, ging Private Coulter onder direct vijandelijk vuur van kleine wapens al vurend voorwaarts en hielp bij het verwonden, het doden en het gevangen nemen van een overmacht aan vijanden. Nadat de actie zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid voltooid was, konden er geschikte geschutsopstellingen worden ingenomen die de bescherming leverden voor het bouwen van een brug. De moed, de vaardigheid en het plichtsbesef getoond door Pvt. Coulter strekt hem en de strijdkrachten tot grote eer.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto