TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McQuay, Harold R.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
Private First Class Harold R. McQuay, 35632671, Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand in Duitsland.
Op 23 november 1944, tjdens een actie bij Butzdorf in Duitsland, toen het peloton waarvan Pvt. McQuay deel uitmaakte, afgesneden raakte van de rest van de compagnie, trotseerde hij moedig en vrijwillig het intense vuur om contact te maken met een naastgelegen peloton. Onderweg merkte hij een vijandelijke mitrailleur op die vuur leidde tegen een ander peloton. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid viel hij dapper het wapen aan en doodde de bemanning met vuur van zeer korte afstand; ging verder tot hij de voorste sectie van het peloton waarnaar hij op weg was tegenkwam en leidde die naar een positie van waaruit die de open flank van zijn peloton kon dekken. Zijn opvallende heldenmoed, zijn dappere vastberadenheid en zijn ultieme plichtsbesef zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 52 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto